Αρχική Το CallingWeb στον Τύπο

Τύπος

Παράθυρο στο ίντερνετ και για τους τυφλούς!

Πρωτοποριακή υπηρεσία CallingWeb από εθελοντές

 

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

 

Για το σερφάρισμα στο ίντερνετ δεν χρειάζεται να έχει κανείς απαραιτήτως υπολογιστή, tablet ή smart phone. Και ένα σταθερό τηλέφωνο αρκεί! Καλώντας έναν τηλεφωνικό αριθμό μπορεί κανείς να ακούσει το περιεχόμενο δεκάδων ενημερωτικών ιστοσελίδων, blogs αλλά και υπουργείων.

Περισσότερα...

Νέες δυνατότητες πρόσβασης στο διαδίκτυο ατόμων με οπτική αναπηρία

Υπηρεσία Calling Web με την σφραγίδα του συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών


Το Calling Web (Καλώντας το Web) είναι μιά καινοτόμα και πρωτοποριακή υπηρεσία ενημέρωσης και πρόσβασης στο διαδίκτυο για άτομα με οπτική αναπηρία, αλλά και για δυσλεκτικούς, κινητικά αναπήρους, αλλοδαπούς, υπερήλικες και τεχνολογικά αναλφάβητους, που φέρει την σφραγίδα του Συλλόγου Τεχνολογικής ανάπτυξης Τυφλών.

Περισσότερα...

Η Ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ...αποκτάει φωνή

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάδελφοι,


σε λίγες ημέρες θα μπορείτε με μια αστική κλήση στο 210 8610100 ν’ ακούτε από το τηλέφωνό σας, τις αναρτήσεις της Ομοσπονδίας, με δυνατότητα να επιλέξετε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει.
Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που λέγεται Calling Web.

Περισσότερα...

Οι «καλές πρακτικές» για την ενημέρωση

Την αποτίμηση της εμπειρίας των τελευταίων χρόνων αναφορικά με τις τεχνολογικές δυνατότητες προσβασιμότητας του περιεχομένου των ΜΜΕ επιχείρησε το μέλος του Δ.Σ. της πανελλήνιας ομοσπονδίας ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Νατάσα Μποζίνη την πρώτη μέρα της διημερίδας με θέμα “Δημοσιογραφία χωρίς Διακρίσεις” που πραγματοποιείται 13 και 14 Ιουνίου στη Θεσαλονίκη.

Eπιγραμματικά οι χαρακτηριστικότερες συμβολικές δράσεις των τελευταίων χρόνων στήριξης της προσβασιμότητας των ΜΜΕ στα ΑμεΑ, ήταν οι ακόλουθες:

Περισσότερα...